Lawn Tennis Club Oud Wassenaar

LTC

Nieuws Senioren

Laatste strohalm, dag 7. Heren 1

Het moet niet gekker worden. Vanavond begreep ik op het competitie-etentje dat er daadwerkelijk mensen zijn die deze stukjes volgen. Oeioeioei. Waar moet het naartoe met de wereld. Sterker nog: tegenstanders beginnen het zelfs te volgen. Maar terzake: hoe klein en onbereikbaar kan een strohalm lijken? 6-0 winnen vandaag en onze vrienden van de Gevers met een 6-0 nederlaag en we zouden er gewoon (nouja) in zijn gebleven. Het heeft niet zo mogen zijn.
Nadat Philip hier, tegen Roomburg, 2 jaar geleden nog voor Aranxta Sanchez werd uitgemaakt, deed hij er nog een schepje bovenop dit jaar .Ballen blijken nog hoger over het net te kunnen gaan en na 3 uur gaf zijn tegenstander totaal gefrustreerd een handje. Het voordeel was wel dat ze eigenlijk alleen maar een streep van 2 meter in het midden van de  baan hoefden te vegen. dat dan weer wel.

Ferry slaagde erin om, op deze mooie dag van een graadje of 25 toch in vol ornaat(lees: trainingsbroek,trui, pet enz) zijn partij te spelen. Voor de partij deed hij de trui juist aan en gaf ons ,na enig aandringen, inzage in zijn brein. Er zit echt een plan achter , want , zo verklaarde hij, als ik veel aan heb bij het beginnen van de partij, kan ik altijd nog iets uitdoen(..) Tja, geen speld tussen te krijgen. Maarten speelde een goeie pot maar verloor helaas in 3 sets en Rogier won 7-6 6-1. Philip en Ferry singelden in hun dubbel gezellig door en Rogier en Maarten verloren 6-3 7-5 van misschien wel de beste dubbel waar we tegen gespeeld hebben.

Onze tegenstanders degradeerden nu ook op 1 punt en we hebben van alles aangeboden gekregen, van Porsches, tot wijngaarden, tot thaise massages tot enz enz maar we hebben dit allemaal weerstaan. Maurice kwam met zijn paar maanden oude zoontje nog kijken en aanmoedigen. Mag je het eigenlijk oppassen noemen , als het je eigen kindje betreft???? Hoe dan ook ,hij kwam met hem naar Roomburg en toen we weer aankwamen op oud Wassenaar had ie hem niet meer bij zich. Domweg laten staan op Roomburg...Nou ja wie weet, sturen ze hem wel op ,Maurice. Al met al , jammer dat we gedegradeerd zijn, jongens ,maar het was een leuke competitie. Dank jullie wel,
 
Rogier

----------------------------------------------------------------------------------------

Heren 1 , dag 6. Gever uit, altijd lastig.
 
Oeioeioei, uit tegen de Gevers. Vorig jaar speelden we daar 3-3 en door niet te winnen verspeelden we toen ons kampioenschap.
Voor vandaag was de stand: 6: Gevers-11, 7: Roomburg-10, 8: OW-8
 
Vandaag 4-2 winnen en volgende week 4-2 winnen van Roomburg zou voldoende moeten zijn. Toen we aankwamen bleek hun 4e man geblesseerd dus 2-0 voor hadden we alvast. jammer van het niet spelen maar de twee punten konden we wel goed gebruiken. Philip werd de eerste set weggeslagen en overleefde 5 matchpoints in een eindeloos durende tiebreak, die hij eruit sleepte maar in de derde set was de koek op/ de pijp leeg/ zijn kruid verschoten enz enz. Ferry werd intussen op de belendende baan van het kastje naar de muur/van hot naar her enz gestuurd en kon helaas geen set pakken. Maarten stond een set achter om op 6-5 30-30 een bal ,die een seconde of 3 op de netrand bleef balanceren, goed te zien vallen en de verbouwereerde tegenstander verspeelde pardoes ook het volgende punt. Ook hier was weinig koek over in de derde set. 3-2 achter.

Laatste dubbel werd dus wel heeeel belangrijk .Naderhand bedachten we dat officieel Philip en Ferry hadden moeten spelen maar om Rogier niet volledig voor spek en bonen mee te hebben laten komen, dubbelden Rogier en Maarten. Intussen was het 1800 uur en na een hele dag in weer en wind en 13 kopjes thee gingen we spelen. Bij het halen van het zoveelste kopje thee zei een van de tegenstanders  zelfs dat ik vrijwel een theezakje was geworden. Zijn fantasie ging volledig met hem op de loop toen hij met ons deelde dat ik thuis boven het bad werd gehouden, erin gedompeld en dat het badwater dan langzaam veranderde in thee enz enz. Verdere details zal ik jullie besparen. De laatste dubbel dus: laat ik kort zijn. Philip ,onze strenge captain, had zijn Louis van Gaal notitieboekje te voorschijn gehaald en wilde daarin verbeterpunten schrijven.....( ja, ik geef toe, het moet niet gekker worden..)

Maar goed , de blaadjes bleven vrijwel leeg .Echt goed gespeeld maar toch verloren. 7-5 in de derde set. Heel theoretisch zouden we er nog in kunnen blijven als wij volgende week 6-0 winnen en de Gevers volgende week 6-0 verliezen maar ja, eerlijk is eerlijk. We hebben op 1x 3-3 na , alles verloren. Dat zegt wel wat. Tot slot : Philip werd wel wat onrustig aan het eind  en ik hoop dat de lengte van onze laatste dubbel geen roet heeft gegooid in Philip's liefdesleven. Maar Flip, neem de raad aan van een wijze ,oude man: dit is juist een mooie test. Kijken wat ze voor je over heeft....Rogier

---------------------------------------------------------------------------------------

Heren 1 dag 5: De strop is zich aan het sluiten. Vandaag tegen Mets, gemiddelde leeftijd 14 jaar. Maar no worries, de ouders waren erbij. .Philip verloor zijn singel in 2 setjes. En Ferry kreeg bij 1-6 1-4 een mooie opleving en sleepte er nog bijna de 2e set uit. Het regende wat en soms moesten we dus wat beschutting zoeken in het clubhuis terwijl onze matadoren door streden. Het bracht mij in de gelukkig omstandigheid om van 2 jeugdleden analyses te horen over Philip's en Ferry's spel alsmede hoe zij hen zagen over 40 jaar jaar. Goud waard. Een ander zinnetje dat ik langs hoorde komen van 2 meisjes: "zullen we zo even bij Philip gaan kijken want het regent niet meer(..) Echte fans. Heel goed. Maarten pakte intussen in 2 sets zijn singel. Heel knappe overwinning en Rogier speelde tegen een jongen van 15 , die net een internationaal jeugdtoernooi had gewonnen in Denemarken. Ook de aanvang is dan klassiek. Rogier: Hoe heet jij ook alweer ? om als antwoord de naam te krijgen , gevolgd door: En u??? Echt heel lekker gespeeld ,ik kon echt niet beter, maar helaas 1-6, 2-6. Philip en Ferry dubbelden, nouja, gezellig. En bij 1-4 moesten Maarten en ik nog. Echt goeie dubbel . helaas 6-3, 6-7 6-7. matchpoint gehad in de 2e en van 0-3 naar 5-3 in de 3e maar toch helaas. Klassieke dag. Het troostdrankje na onze wedstrijden mochten we meestal niet ontvangen  vandaag maar ter compensatie hoefden we ook geen borrelhappen te bestellen, want floep, weg waren ze. We eindigden met sushi die, thanks to Patrick Paternotte, toch niet helemaal hetzelfde was(..). We hebben nog twee wedstrijden te gaan tegen medesukkeltjes onderaan. Pakken we daar nog wat serieuze punten, hebben we nog een kans, zo niet ... nouja, wordt vervolgd

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Heren 1 zondag, 4e competitiedag:
 
Belangrijke thuiswedstrijd.Vandaag moesten we ruim winnen om een goede kans te houden erin te blijven. En uitgerekend vandaag wordt de oma van Maarten 85 jaar. Groot feest.Ahoy afgehuurd. Lee Towers, Andre Rieu, De Dolly Dots dus ja, dan krijg je Maarten niet zo gek om competitie te spelen.

Maar binnen 5 minuten nadat Maarten had afgezegd worden we gebeld door Daniel. Of ie er op heeft zitten wachten! Kan ik niet bij jullie meedoen aub? Ik wil zooo graag weer een keer met mijn oude team meedoen. Alsjeblieft. Alsjeblieft Nou, zeiden we voorzichtig, "we hebben nog wat andere opties en je bent niet echt onze eerste keus .Is een belangrijke wedstrijd vandaag dus we moeten wel een sterke invaller hebben". Begint ie me toch te huilen.Tranen met tuiten. Maar ik heb zo hard getraind en ik wil zo graag. Nouja , wat doe je dan, je strijkt je hand over je hart en geeft die jongen een kans, he.

Daan wint inderdaad zijn singel. Philip en Ferry verliezen in 2 setjes allebei en Rogier breekt zijn tegenstander in de eerste game en in het eerste punt van de tweede game op een harde 1e service, flappert de bal van die jongen zijn racket af, valt kort achter het net, sprintje en au. Hamstring. Voorzichtig doorgespeeld .Proberen slim te spelen(..).Lukte tot 6-3 3-3. weer een sprintje en toen was het voorbij.Ik kon niet meer afzetten. Set 3-6. Besloten 3e set op te geven zodat we later een soepel dubbeltje zouden kunnen binnenhalen.

Intussen staan Ferry en Philip set achter en 3-0 achter om vervolgens miraculeus terug te komen.Trekken de 2e set eruit maar helaas waren de anderen te goed in de 3e set. We staan dus nu 4-1 achter en dit punt is wel erg belangrijk. Met Daniel denken we dat laatste dubbeltje wel soepeltjes binnen te halen maar 3 uur later staan we nog steeds te ploeteren. We winnen wel. 5-7, 7-6(7-1) en 6-3. Daan, dank je wel voor je invallen.Altijd leuk om je erbij te hebben. En Ruben wist nog een speciaal maal te maken van alles wat ie nog over had zodat onze tegenstanders en wij nog een mooie avond hadden.Dank jullie wel.
Benieuwd hoe ik morgenochtend mijn bed uitkom....Rogier

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Heren 1, 3e dag uit tegen Seghwaert. In plaats van 1330 startten we hier vandaag om 1030. Hele dag twee banen dus bijtijds thuis ,denk je dan .Dat is dan het voordeel . Little do we know. We kregen op het terras een kopje thee en koffie aangeboden en Maurice' eerste zin was: Jemig , spelen we weer op dat k..smashcourt, waarop een van de tegenstanders minzaam glimlachte, naar achteren wees, en zei "nee hoor, we spelen daar".
"Daar" bleek kunstgras te zijn. Nog een graadje erger dus. Alles is relatief. Philip pakte helaas geen game , tegen een hele goede  speler. Topspin doet domweg niks op kunstgras. Maarten verloor ook in twee sets en Maurice tijgerde de eerste set eruit in de tiebreak om vervolgens een scheurtje in zijn hamstring op te lopen , waardoor hij helaas moest opgeven. Al met al niet de fijnste week uit je leven. Hoop dat je spoedig herstelt.

Rogier kreeg bij set en break achter de gouden tip van Philip. Gewoon beetje varieren en bal in het spel houden. Hoe simpel kan het leven zijn??? Tweede set nog wel een matchpoint tegen gehad maar na dik 3 uur ploeteren toch een puntje voor het team. 4-6 7-5 7-5. Maar dan krijg je ook wel mooie complimenten van de teamgenoten van mijn tegenstander, hoor. Goed gedaan , opa... Mooie woorden. Misschien toch tijd dat ik eens wat oudere teamgenoten ga zoeken?? Philip doet op zaterdagavond ook veel wijsheid op, maar blijft wel in zijn "comfort-zone". Gaat ie uit naar een soort bierparadijs, 300 verschillende bieren en wat bestelt mijnheer? 2 Heineken......  Die jeugd van tegenwoordig...

Dan de dubbels , Ferry kwam ingevlogen maar ,samen met Plip, helaas geen set kunnen pakken tegen jongens die gewoon te goed waren.
Singel van Rogier was net klaar toen Ferry en Philip ook klaar waren. Laatste dubbel dus: Rogier en Maarten. Ook hier weer lange , zware partij, 2,5 uur 6-7, 7-6, 6-1 gewonnen. Echt mooie overwinnning. Uiteindelijk dus 2-4. Wordt nog een kluif om erin te blijven, hoor.

De afsluiting was ook weer in stijl: Seghwaert heeft geen pin, wij hadden nauwelijks cash en met dubbeltjes die uit ouwe sokken kwamen, redden we het net de rekening te betalen. Konden zelfs nog 40 cent fooi geven(..)
We hebben de naam van de club weer hoog gehouden....Rogier

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag HEREN 1 ,(of zoals de barrekening vermeldt, team Paternotte) speeldag 2,
 
Ja hoor , we staan op het bord. Na de 0-6 van vorige week, deze week 3-3, een terechte uitslag.
 
Alle eer naar Philip,voor zijn singel. 2,5 uur ploeteren tegen ,jawel, een jongen met speelsterkte 2,9 dus dat levert punten op! Rallies van 50-60 slagen waren geen uitzondering en Philip heeft zijn taaie onverzettelijkheid weer eens laten zien. Knap gedaan. Wel jammer dat Maarten aan het einde van de avond na vele biertjes Philip moest uitleggen hoe zijn tegenstander dat nou eigenlijk deed: Nee, Philip, hij was geen goochelaar. Hij serveerde met zijn linker hand en speelde daarna met rechts. Ja hoor , dat mag gewoon.
 
Ferry had het ook zwaar .Om aan te geven HOE goed Ferry's tegenstander eigenlijk wel was; In de 2e game van de 2e set ging Ferry's lange broek uit! De blanke huid van Ferry's benen is iets dat we niet zo gek vaak voorgeschoteld krijgen, dus tegenstander, dank hiervoor. Maarten kon het net niet bolwerken en verloor in 2 sets. Rogier kon er 2-2 van maken. Nadeel als je zelf het stukje schrijft is dat je natuurlijk nauwelijks met goed fatsoen kunt zeggen dat je goed gespeeld hebt maar Philip ,onze grote captain, heeft me bezworen dat ik dit toch maar moest vermelden. Nouja , ok dan. Bij deze .
 
Rogier en Maarten, redelijk goed in de eerste set maar nog niet goed genoeg om ém ook te winnen. Beetje finetunen en dan komt dat wel. Philip en Ferry dubbelden tegen een copy van hun eigen spel.  Ervaren jullie ook eens hoe dat is(..) Ein-de-loze rallies maar je wint alleen van ze als je echt een niveau beter bent en dat waren deze jongens niet dus 3-3 eindstand. Marion en Patrick Paternotte hebben genoten van de laatste rally en onze nieuwe bartijger Ruben wist niet zo goed of ie nou voor ons moest klappen en juichen of voor zijn vriendjes van O.L.T.C. dus klapte  hij maar voor alles wat ie zag. Heel verstandig(..) Mooie dag alles bij elkaar. Rogier

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Twee of drie jaar geleden speelden we in de tweede klasse en werden daar zonder pardon uitgekegeld. We hebben geen grote voorkeur om daar weer te belanden. Welnu, het goede nieuws is dat we , na onze eerste competitiezondag, dat risico aardig hebben geminimaliseerd. We speelden uit tegen onze vrienden van Forescate en ,na daar de vorige keer met 6-0 te zijn afgedroogd , hebben we dit nog maar eens laten doen. Philip kon op zijn favoriete ondergrond geen setje pakken in de eerste singel. Ferry had Maarten nog wel speciaal zijn gelukspetje laten halen uit de auto maar zelfs dat mocht niet baten. In drie zware sets ten onder. Rogier had in de eerste drie games al drie maal het Smashcourt(..) van zeer dichtbij mogen bekijken en ploeterde ook tevergeefs drie sets. Maar alle hulde voor onze nieuwe teamgenoot Maurice. 2,5 jaar geen wedstrijd gespeeld, de blaren op zijn handen en wist er toch nog een set uit te peuteren. Leuk dat je erbij bent! Maarten, onze wassenaarse Federer heeft de hele winter getraind op iets nieuws. We hoopten dat vandaag te kunnen gaan zien maar helaas heeft hij niet geleerd met voetbal onderuit geschoffeld te worden en NIET je hand te blesseren. Geen tennis voor Maarten vandaag dus. Maar wel tof dat je er de hele dag bij bleef. Leerzaam ook want van Maarten, die in zijn vrije uren filosofie studeert leerden we bij voorbeeld dingen als: Smashcourt gaat in de komende uren heus geen gravel worden, dus wen er maar aan... Kijk , dat is de soort coaching waar we veel plezier van gaan hebben dit seizoen. Maurice werd persoonlijk gecoacht door een mysterieuze man met een zonnebril , die alleen maar voor Maurice klapte ...
Om de partijen te completeren: De schier onoverwinnelijke dubbel Paternotte/Stijnman blijkt menselijk en over de dubbel van Rogier/Maurice is ook niet veel fraais te melden.Wel een mooie smash trouwens,Maurice.Die staat in ieder geval! Verder veel dank aan onze groupies: Norbert, Joke, Loek, Fleur, het hele jonge gezinnetje Tjondronegoro, We hopen jullie ooit een keer een winstpunt voor te schotelen..Gr, Rogier

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve teamgenoten, supporters en overige levensgenieters !
 
Na een zonovergoten, stralende dag ( 28 graden Celsius in de schaduw) en een heerlijke buitenavond onder de vlag van Oud Wassenaar, hebben we de competitie afgesloten met een kleine 3-2 verlies. Niets aan de hand, we blijven erin ( momenteel hebben andere teams nog niet alles doorgegeven aan de KNLTB, dus eindstand komt er nog aan) en hebben ons dus kunnen handhaven in de 2e klasse ! Een geweldige prestatie van allen, want na het kampioenschap van vorig jaar, leek handhaven in de 2e klasse ook de allereerste optie, en dat hebben we toch maar mooi gedaan !Waarschijnlijk kunnen wij met een 5e plaats, supertevreden zijn.
 
Na een chaotische start, 4 teams speelden thuis, en wanneer 1 team zich niet aan het banenschema houdt, krijg je dus paniek en chaos, maar gelukkig is dit tot ieders tevredenheid opgelost. De worteltjestaart van Hanneke bij de koffie deed wonderen, want Thor de Bataaf was nu al onder de indruk van ons ! Wat was het genieten, met koffie en een zonnetje, maar er moest gespeeld worden, dus Alette maakte zich klaar om weer te gaan strijden tegen een sportieve jonge dame ! Helaas, speelde de warmte haar ook parten, en ondanks de support van Oma, Robbert en kleinkind ( wat een lief meisje), heeft Alette deze spannende single verloren. Jammer, maar Alette je hebt zoveel single's wel gewonnen, dus no problem. Vervolgens ging Frans de baan op voor de single. Dat verliep ook vrij vlot, en aangezien de captain op dat moment zelf op de baan stond voor de mixed met Rik, kan ik hier niet een goed wedstrijdverslag van geven, maar Frans gaf zelf aan, dat zijn mooie ballen dit keer niet uit de verf waren gekomen. Helaas is dit dus een verliespunt geworden.
 
Tja, en toen de mixed van Rik en Yol!  Het publiek had zich inmiddels heerlijk in de schaduw onder de boom bij baan 7 genesteld, en na een hele spannende 3-setter, WONNEN zij de mixed van 2 zeer getalenteerde speler/ster De fantastische, prachtige en supergeplaatste ballen van Rik, met het volhouden van Yol en haar slice-backhand, resulteerde in een geweldige wedstrijd, waar we terrecht zeer trots op kunnen zijn ! Met een voldaan gevoel verlieten Rik en Yol de baan, en nu we deze wedstrijd in de tas hadden, was er hoop voor de 2 dubbels die bijna gelijktijdig de baan op gingen. De damesdubbel, met Alette en Hanneke was prachtig om te zien. Er werd gestreden om de punten, af en toe was er een scheidsrechter nodig, maar de sfeer bleef goed. Ook Maarten kwam nog even gezellig langs om de dames aan te moedigen, maar na een lekkere wedstrijd, bijna een 3-setter, moesten zij toch de winst van de partij aan Thor overlaten. Jammer, maar geweldig gespeeld hoor !
 
Inmiddels waren Bart en Frans begonnen aan hun koningsnummer : De Herendubbel ! Deze heeft al vele malen een winstpunt opgeleverd, en ook nu weer lieten zij zien, dat herendubbelen onwijs leuk kan zijn. Wat een heerlijke wedstrijd ( beide heren waren bijzonder op tik}, en aangezien iedereen zo langzamerhand wel toe was aan de borrel, hebben Frans en Bart de partij in 2 sets GEWONNEN, en konden ze terugkijken op een prachtige wedstrijd.
 
Vervolgens waren ook de supporters aangeschoven voor de borrel onder de vlag, en begonnen wij aan een lange, zwoele avond ! Bart presenteerde zich zoals altijd weer als een uitstekende gastheer, en zorgde dat wij niets tekort kwamen. De papieren werden ingevuld door Yol, de foto met handtekening werd ook weer overhandigd, en het grote genieten kon beginnen ! Nadat Thor naar hun eigen clubhuis was vertrokken, bleven Ronneke, Paul, Josje en Nicole even onze tafel bewaken, zodat de rest van het team kon gaan douchen, waarna we allen weer fris en fruitig aanschoven voor het diner ! Jongens, wat was het gezellig, de speech van Rik, de prachtige bloemen voor de captain, de champagne die al koud lag, en de enorme gastvrije aandacht van Johan en Esmeralda, maakten het een fantastische avond. Nadat we nog even hadden stilgestaan bij het huwelijk van Johan en Esmeralda ( Yol overhandigde 2 Just Married schorten, met naam) en captain Yol uiteraard ook nog een kleine eindspeech voor het team had, konden we allen terugkijken op een geweldig competitie-seizoen, met heel veel gezelligheid !
 
Volgend jaar opnieuw handhaven in de 2e Klasse ? Het zou zomaar kunnen !
Veel lieve groeten, van jullie immer trotse captain,
 
Yol

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 6: Zaterdag Gemengd 3de Klasse L.T.C.O.W. 3

Lieve Teamleden,

Het is ons gelukt! We spelen zaterdag onze kampioenswedstrijd tegen Leimonias. Ik ben erg trots!

We waren afgelopen zaterdag tegen Marlot niet helemaal scherp meer en zaten met ons hoofd al bij de kampioenswedstrijd. Gelukkig hebben we ons op tijd hersteld. Dankzij onze winnaarsmentaliteit hebben we uiteindelijk met 3-2 gewonnen.

Die winnaarsmentaliteit houden we zaterdag vanaf het eerste moment vast, totdat de laatste bal geslagen is. Winterjassen blijven thuis...lange broeken gaan uit voordat we de baan opgaan...en de korte broeken/rokken en shirtjes gaan aan!!! 


Tip: Kijk julie vrouw/vriendin of man/vriend lief aan en laat jullie benen en rug deze week dagelijks masseren, doe vooral geen inspannende werkzaamheden, zoals klussen in het huis. Mochten ze het toch vragen, zeg je: "We spelen zaterdag tegen de 'Blue Diamonds' en die moeten we zeker niet onderschatten" ;-)

Ik ben nog even aan het bekijken wat de sterkste opstelling is en laat dit natuurlijk zo snel mogelijk aan jullie weten.

Terug naar de 2e klasse! Meloen meloen... 

Liefs,
Tes (jullie captain)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 6: Zondag Heren 3de Klasse L.T.C.O.W. 1

Eigenlijk een uitwedstrijd tegen Nieuw Vennep maar omdat het in Wassenaar veeeel droger was , kwamen ze maar hier spelen. Daniel schrok zo van zijn 3 dubbele fouten in de 3e game bij 1-1 dat ie daarna geen game meer verloor(..) Philip moest tegen van alles opboksen en deed dit goed ,ondanks dat hij onder de bulten en blauwe plekken zat en Ferry probeerde onder het spervuur van een beukende forehand uit te komen, wat uiteindelijk lukte ,ook 2 setjes.
Rogier had het heeel zwaar.1e set close gewonnen. en vanaf halverwege 2e set ging de tegenstander volledig los. Elke bal alles of niks en het bleef maar alles zijn. Goed gespeeld maar wel verloren. Omdat beide dubbels in 2 setjes werden gewonnen werd het dus uiteindelijk 5-1. Altijd lekker als je dan de veroorzaker bent van dat ene puntje maar met teamgenoten als de mijne, word je dat echt niet eindeloos ingewreven, hoor(..). We zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap. De beide concurrenten hebben vandaag niet tegen elkaar gespeeld vanwege het weer.

Voor Rogier was dit de laatste wedstrijd van het seizoen en dan is Maarten, onze keihard studerende Wassenaarse Federer er weer bij voor de laatste wedstrijd. Iedereen hartelijk dank voor een mooi seizoen. Ik heb het erg naar mijn zin gehad met jullie en Daniel, nog een speciaal bedankje: Ondanks dat de reden dat je erbij kwam, niet de leukste was( Maurice was geblesseerd en dus sprong Daan in het gat.) en het niveau toch wel ietsje onder het jouwe was, ben je er 100 % bij geweest het hele seizoen. Heel professioneel. Ikzelf heb er veel van geleerd. Dus dank je wel. En veel succes de laatste keer, mannen. Rogier------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speepldag 6: Zaterdag Gemengd 2de Klasse L.T.C.O.W. 2

Lieve teamgenoten,
 
We zijn veilig ! We hebben ons kunnen handhaven in de 2e klasse, na de promotie van vorig jaar ! Gisteren, op de 1e zonnige dag in de competitie is wederom de winst binnengehaald, en hebben we nog een heerlijke laatste competitie-dag in het vooruitzicht, zonder zorgen over degradatie etc. Zoals het er nu uitziet, kunnen we dus op een mooie  5e plaats eindigen, een prachtige resultaat na hard zwoegen !
 
Wat was het genieten ! Eindelijk werd de koffie al lekker buiten geserveerd, onze Bart is dan zo'n excellente gastheer, dat iedereen binnen no time zijn koffietje krijgt aangeboden. Met een heerlijk stuk kersenvlaai van Alette erbij, kortom we waren er helemaal klaar voor. De tegenstanders Lucky Stroke keken dan ook hun ogen uit, en wilden zo lang mogelijk proberen te genieten van al het moois op Oud Wassenaar. Ook het grote Team- Logboek, met foto's en herinneringen van jaaaaren, werd met veel aandacht bekeken. Ze wisten nog niet eens, dat ze na afloop een gesigneerde foto van ons team mee zouden krijgen !( dat hebben we het hele competitieseizoen gedaan, onwijs lachen toch !)Ook het publiek kwam al in grote getalen aanwandelen, onze trouwe supporter Edwin, samen met Hoby, en ook de moeder van Alette en nog een lieve vriendin van Margriet.
 
Vervolgens gingen Bart en Alette de baan op voor de single's ! Beiden hebben alles gegeven, want beiden wonnen ze in prachtige sets de 2 enkelspelen ! Zonder captain dit keer, want Yol en Hanneke moesten zich gaan klaarmaken om naar Thor af te reizen, aangezien zij moesten invallen bij het 1e team.
 
Daar aangekomen zat ook iedereen heerlijk in het zonnetje, en zijn wij zeer liefdevol begroet door Norbert, die er alles aan deed om ons op ons gemak te stellen. Ook de beide andere heren, Rob en Bart Jan waren heel erg gezellig, en Ellen won op de baan haar single, na een grandioze wedstrijd. Over de damesdubbel kan ik zeggen, dat dit toch echt een tandje te hoog was. Twee 4-tjes, jong en slank stonden te trappelen van ongeduld om te laten zien dat zij sterker waren, en dat was ook zo ! Na een paar mooie akties van onze kant : Een prachtige service-volley actie van Hanneke, en een paar heerlijke backhand slice ballen van Yol, moesten we toch toegeven dat dit voor ons teveel van het goede was. Maar volgens de leden van het 1e team, hadden wij ons kranig geweerd ! Uiteindelijk heeft dit team met 3-2 gewonnen ! 
 
Terug naar ons eigen team, inmiddels werd daar eerst de mixed gespeeld, en daar hebben Margriet en Rik alles gegeven, en belandde Rik achter het hekje van baan 3 om nog een onmogelijke bal te halen. Met schrammen en een pijnlijke kuit, toch doorgespeeld, maar jammer jammer, dat wilde niet lukken. Vervolgens de herendubbel ( onze Frans werd ingevlogen, aangezien Rik toch aangaf dat hij niet wilde forceren). Frans en Bart hadden opnieuw de Flow, en ja hoor... punten opnieuw in de pocket ! Na een spannende en zeer goeie damesdubbel van Alette en Margriet ( helaas verloren) was de eindstand dus: 3-2 GEWONNEN !

En vervolgens was het nog lang onrustig bij Oud Wassenaar, eerst lekker borrelen in de tuin, inmiddels waren Yol en Hanneke ook weer terug van hun avontuur, en daarna gezellig eten op het terras ( 1e keer buiten) met Alette, Hanneke, Rik, Edwin, Bart, Hoby en Yol. Tot in de kleine uurtjes hebben we genoten van alle heerlijkheden van Johan en Esmeralda.
 
Dus volgende week gaan we er een mooie dag van maken ! Margriet en Rens zijn dan inmiddels vertrokken naar Griekenland, dus zullen er helaas niet bij zijn, maar we spelen volgende week allemaal ! We hebben dan de banen 1 en 2 de hele dag, dus de zonnebrand kan mee want dat gaat genieten worden !

Verzamelen om 12.30 uur op OW, we spelen thuis tegen Thor en Hanneke neemt iets lekkers mee voor bij de koffie. Ik reken erop dat iedereen blijft eten , na afloop, Johan en Esmeralda zullen een soort mini-competitiediner voor ons maken, dus dat kan gezellig worden. Willen ook de supporters ons nog laten weten of ze mee-eten, liefst voor donderdag, dan kan ik het totale aantal deelnemers doorgeven ! OK, geniet van de rest van het weekend, lieve groet,
 
Jullie immer trotse captain Yol

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 5: Zaterdag Heren 35+ Hoofdklasse L.T.C.O.W. 1


Tennisclub Oud-Wassenaar troeft De Kieviten af! De jaarlijks terugkerende ‘tennis-derby’ tussen de dorps- en ‘streek’-genoten in de Heren 35+ zaterdag tenniscompetitie district Haaglanden is dit jaar gewonnen door LTCOW, oftewel Tennispark L.T.C. Oud-Wassenaar! Reikhalzend wordt ieder jaar uitgezien naar deze altijd gezellige en ludieke confrontatie, waarbij ‘de derde helft’ minstens zo belangrijk is als de wedstrijden zelf. Altijd weer spannend, maar dit jaar terecht gewonnen door Wassenaar-Zuid. Met een 3 : 2 eindstand werd in het toch kille weer van Bevrijdingsdag ook deze uitslag als ‘bevrijding’ gezien. Immers, de ‘heren van het Noorden’ waren de laatste twee confrontaties de beteren geweest. Nu dus niet, en de ogenschijnlijk nipte uitslag verbloemt toch wel dat de uitslag feitelijk nog groter had moeten zijn… Inderdaad, het ‘streek’- tennis kan deze jaargang gerust letterlijk worden genomen… ( J ). Want wat was het geval? De gravel- en 6 nieuwe ‘all weather banen’ van De Kieviten lagen er mooi bij. Wellicht juist daardoor ontbreekt het de club aan de laatste maar voor dit niveau aan de zo noodzakelijke technieken…. juist ja, aan een deugdelijk werkend ‘hawk-eye systeem’ natuurlijk…! Is het geld op, is er iets anders aan de hand…? Waar heeft die man het over, zult u zich afvragen…? Alle streken werden van stal gehaald om ten derde male de derby te winnen. Verkeerde ‘calls’ (was die bal nou in of uit?), een onbekende invaller voor de eerste single, een wellicht ‘gespeelde boosheid’…. het mocht de uiteindelijke verliezer niet baten. L.T.C. Oud-Wassenaar is met deze overwinning bovenaan blijven staan, en hoopt zij het volgend jaar nu eindelijk eens een echte thuiswedstrijd op het eigen Park te kunnen spelen! Ook zonder hawk-eye systeem, inderdaad… maar wel met voldoende humor om de dan toch weer verwachte streken met een brede grijns op het gezicht het hoofd te kunnen bieden.… Ook dan zijn we er weer klaar voor! Jacques Mogendorff. Captain Heeren 1 35+ Tennispark Oud-Wassenaar.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 5: Zondag Heren 3de Klasse L.T.C.O.W. 1

Het risico lopend dat er weer van alles weggestreept wordt uit mijn stukje, maar ok, na zo'n ongelofelijke dag geen stukje te schrijven is ook niet denkbaar dus bij deze de poging:We moesten tegen de Kikkers. Uiteindelijk leek het ons toch wat flauw om met shirts met ooievaars met een halflamme kikker in hun bek aan te treden dus toch maar gewoon in plain white. We stonden 3 punten achter en MOESTEN dus echt winnen om kans te houden op het kampioenschap Liefst met 5-1 maar in ieder geval met 4-2. De Kikkers hadden, heel sluw, hun nr. 1 en 2 omgedraaid (kan makkelijk als je allemaal 3 bent!!!). Dit betekende geenszins dat hun nr. 1 nu een kluns was en hij trok zich op aan onze dubbeltijger Daniel dus dat werd een mooie pot met Daan in 2 setjes als winnaar. Hun nu- nr. 2 kwam van een koude kermis thuis. Had even buiten de waard (zijnde Philip's topspin) gerekend en na 1-6 1-2 maakte Philip de rallies gewoon nog wat zwaarder tot bij de arme jongen het licht uitging. 6-0 3e set !!! dus 2-0 voor. Ferry was taai maar zijn tegenstander gewoon te goed (traint voor het Guinness book of records langste tenniswedstrijd over twee maanden, en gaat voor 76 uur tennis!!!!. Conclusie: fitte rakker en rare jongens, die Kikkers.) Ook Rogier verloor zijn singel dus 2-2 uit de singels. Dus weinig speling meer.

De twee dubbels waren echter groot spektakel. Philip en Ferry kwamen weer van van een set achter terug en wonnen de derde set, opnieuw met 6-0. Rogier had daags tevoren een handig tipje gekregen van Daniel voor de dubbel en dit resulteerde in een mooie overwinning 7-6 6-7 6-1. Had iemand hem dit maar wat jaren geleden verteld (..).Deze jongens hadden al jaren geen dubbel verloren, zeiden ze. (jaja). Het ging er wel heet aan toe, tot aan de teamgenoten van de Kikkers die Daniel wilden aanvliegen en Apenheul-achtige taferelen maar uiteindelijk is alles goed gekomen en zijn de Kikkers zelfs nog gezellig blijven eten nadat ze de teleurstelling verwerkt hadden. We staan echter nog wel 1 punt achter moeten hopen op een potje extra winnen. Frits en Marie Anne, dank voor jullie bijval op deze mooie avond. Rogier ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 4: Zondag Heren 3de Klasse L.T.C.O.W. 1

Wij doen het best aardig in de competitie. Hoe komt dat toch zo? Welnu, een belangrijke factor zou kunnen zijn de gave van onze captain tot het maken van gedegen analyses van onze toekomstige tegenstanders. Afgelopen donderdag, na de training bij voorbeeld. En Flip, weet jij iets van onze tegenstanders van zondag? Na enig peinzen en moeilijk kijken kwam het antwoord: Ja, de nummers 1 en 2 zijn heel goed. 3 en 4 ook, maar wel iets minder dan 1 en 2. Kijk , dan weet je een beetje waar je aan toe bent , he.
  
Daniel beet het spits af. Pittige eerste set en op HET punt van de wedstrijd 5-5 15-30 ,Daniel serveert, speelt hij HET mooiste punt van de wedstrijd .In de tas: 7-5 6-2. Philip wint ook in twee setjes en Rogier geeft de uitdrukking: "winning ugly "een nieuwe dimensie. 7-5 6-4. Maarten verliest helaas in 3 sets. 3-1 voor uit de singels. Daniel en Philip winnen hun dubbel in 2 setjes en Rogier/Maarten verliezen in 2 sets. Net iets tegoed. Eindstand 4-2 . Dank aan onze vaste groupie Norbert en aan vader en vriendin van Daniel voor de support. En natuurlijk aan Ferry, die ,net terug van twee weken trainingskamp, alvast even de sfeer kwam opsnuiven voor het grote treffen van volgende week. Komt allen kijken naar onze kampioenswedstrijd maar met gepaste reserve want ze zijn , eh, best wel goed...Rogier------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 4: Zaterdag Gemengd 3e Klasse L.T.C.O.W. 3

Lieve Team, 

Ook al heeft Wilhelmus enorm z'n best gedaan door onder andere twee ster spelers in te huren, is het ze toch niet gelukt om van dit 'onverslaanbare' team te winnen (uitslag 3-2). Wilhelmus had zich nog zo verheugd op de overwinning, zodat ze Koninginnedag in konden gaan onder het genot van een oranjebitter en het Wilhelmus...maar helaas voor
Wilhelmus, dit jaar geen Wilhelmus voor Wilhelmus...Wij staan op de tweede plaats met 15 punten!

Zaterdag 12 mei 2012 spelen we tegen Buytenwegh 3 (derde plaats) in Sweet Lake City! Adres: Buytenparklaan 5, 2717 AX, ZOETERMEER.

Let op: we moeten daar om 10.30 uur zijn en spelen op hardcourt!

Ik heb naar de speelsterktes van Buytenwegh gekeken en zie in ieder geval kansen in de herenenkel (7) en herendubbel (2x 7). Deze partijen verliezen ze tot nu toe vaak. En eventueel in de gemengddubbel (7/6). 

We zijn met: Leon, Robin, Pap, Rosanne, Pris (damesdubbel) en ik. 

Tot de 12e!

Liefs,
van jullie captain

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 4: Zaterdag Gemengd 2de Klasse L.T.C.O.W. 2

Lieve allemaal, Het is gelukt ! Een 5-0 op het scorebord !!!! In ons voordeel !!!! Ongeloofelijk, het heeft 3 dagen gekost, om zover te komen, maar dan hebben we ook wat ! Een 5-0 overwinning op de METS, die al jaaaaaren in de 2e klasse bivakkeren! Jawel, 3 dagen, want op 28 april zou deze wedstrijd gespeeld zijn, maar zoals jullie weten, regen, regen, regen, dus zat ik op het clubhuis met de andere teams te overleggen, wanneer we moesten inhalen etc. Gelukkig was de captain van de METS zeer goed bereikbaar, en waren we overeengekomen dat we zowel op Koninginnedag als op Bevrijdingsdag zouden spelen!

Dus Koninginnedag werd begonnen met de HE van Frans om 09.00 uur !!! Prachtig weer en een prachtige wedstrijd ! Niet te geloven, een enorme 3 setter en een fantastisch spel van beide heren. Gelukkig kon Frans dit in een spannende 3e set naar zich toe trekken, en de 1e winstpunt was binnen. Naast de single van Frans, stond een prachtige gemengd dubbel te spelen van Margriet en Bart ! De captain had het dus druk, want ook daar werd het een top 3 setter, met geweldig spel van Bart en Margriet, die samen alles uit de kast haalden, en na bijna 2,5 uur tennis de winst dubbel en dik hadden verdiend!
 
Vervolgens allen aan de Oranje-taart van Margriet, en een glaasje Oranjebitter van Johan en Esmeralda.En daarna natuurlijk weer het Koningsnummer : de Herendubbel ! Frans en Bart hebben enorm gestreden en in 3 sets en 2,5 uur tennis, ook deze partij in winst omgezet ! Wat een heerlijke uitgangspositie voor Bevrijdingsdag ! De mannen hebben er daarna nog een prachtige Konininnedag van gemaakt samen met Edwin in de sloep van Bart door de grachten van Leiden. Met dit weer was dat natuurlijk een superfeestje!

En dan vandaag, Bevrijdingsdag ! We stonden dus al 3-0 voor, dus de dames van de METS waren super uit op nog 2 winstpunten vandaag ! Ze mochten van de captain een uurtje later starten, dus om 10.00 uur ging Alette van start in de DE ! Wat een ongeloofelijke partij ! Prachtig tennis, en Alette had in Rome duidelijk toch iets van de zegen van de Paus meegekregen, want ze speelde werkelijk fantastisch, ook Frans kwam nog even supporteren, en wist niet wat hij zag ! Nadat de captain een paar bananen had laten aanrukken, werd gelukkig na 2,5 uur tennis, de 3 setter gewonnen door Alette, en kon de damesdubbel de baan op !
 
Mijn voeten waren inmiddels een paar ijsklompen geworden, het was buiten 10 graden Celsius , maar dat mocht de pret niet drukken. Alweer werd er prachtig gespeeld, en alweer natuurlijk een 3-setter ! Alette was inmiddels hersteld van haar single en Margriet was zo enorm gemotiveerd om te winnen van haar tennisvriendin Gisela, dat het ook lukte en na 2,5 uur tennis was ook deze prachtige partij klaar, met weer een positief resultaat ! Dus  : 5-0  !!
Vervolgens nog even een klein drankje gedronken met de dames van de METS, die de degradatie al zagen hangen ! Rond 15.30 uur verliet de captain vol trots het park ! Kortom, het was weer een feestje en wat is er goed gespeeld !
 
En dan nu a.s. zaterdag ! Op het schema staat dezelfde opstelling als hierboven, maar Bart en Frans mogen onderling wisselen, afhankelijk van het dijbeen van Bart ! Dus : DE : Alette, DD Alette en Margriet, HE Bart, HD  Frans en Bart, GD Frans en Margriet. We spelen uit tegen Hanenburg, dus laten we 12.05 uur verzamelen op het parkeerterrein van OW ! En dames : Extra geld mee, want Hanenburg heeft leuke rokjes in de uitverkoop ! OK, veel tennisgroeten van jullie immer trotse captain, Yol

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 3: Zaterdag Gemengd 3de Klasse L.T.C.O.W. 3


Lieve Team, daar is jullie captain weer. We hebben afgelopen zaterdag uiteindelijk veel geluk gehad met het weer en zelfs nog kunnen genieten van de zon! Onze kampioenswedstrijd op 26 mei 2012 komt steeds dichterbij, Buytenwegh valt ook niet meer onder de koplopers, zij hebben tegen Wilhelmus met 3-2 verloren.

Alleen de blessures worden er niet minder om. Gelukkig ontbreekt het in ons team niet aan doorzettingsvermogen. Leon wordt wekelijks gesupport door zijn lieve Marleen en zijn enkel wordt goed verzorgd, waardoor hij toch weer iedere week kan spelen. Erg gezellig om er een vast teamlid en trouwe supporter bij te hebben! Pap blijft door alle complimenten van de tegenstanders jong en fit. Een uit wedstrijd tegen Leeuwenbergh doet wonderen...ondanks zijn knie blessure danste hij het clubhuis uit ;-) Helaas werd Harry vorige week geveild door een virus. Robin had een kampioenswedstrijd van zijn zoon Mekke en de wonderen zijn de wereld nog niet uit...zijn 'gestolen' auto is weer teruggevonden. Gelukkig kon Maarten Blietz op het laatste moment nog invallen met behulp van meerdere braces. Rosanne kon even een weekje bijkomen en kan er zaterdag weer vol tegenaan. Pris en ik speelde dankzij Rosanne in een uniseks en glitter outfit, mede hierdoor hebben wij weer de damesdubbel gewonnen.

Harry, ik hoop dat je snel weer beter bent! Denk je dat je a.s. zaterdag weer kan spelen? Oja, mochten we winnen...komt Leeuwenbergh ook even langs op Leimonias om met ons het kampioenschap te vieren en om nog even gezellig met Harro bij te kletsen, want dat is vorige keer helaas niet gelukt ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 3: Zaterdag Heren 35+ Hoofdklasse L.T.C.O.W. 1


Heeren Overwinnaars! En dat zijn weer 3 punten…! We staan nog steeds gedeeld bovenaan met Pijnacker, dat thuis Oud Wassenaar II twee punten moest afstaan (uitslag 3-2), en in het besef dat het beter had gekund kijkt uw captain nog steeds erg positief aan tegen onze prestaties! 12 voor, 3 tegen uit 3 wedstrijden, saldo +9!Jammer dat we niet meer oplettend waren m.b.t. de dubbels-indeling van Tanthof (zie mailbericht van Peter, hieronder). ‘Jammer’ vind ik wellicht nog te zwak uitgedrukt… een volgende keer moeten we (lees: ik!) meer aandacht geven aan de indeling van de tegenstander, zeker als ze ‘zo rommelig’ doen… Er nu nog een punt van maken heeft niet mijn voorkeur….hadden we maar beter moeten opletten… Maar wel jammer natuurlijk dat Nico letterlijk ‘door zijn hoeven is gezakt’.Rustig aandoen zit er bij Nico niet in, maar voor de komende wedstrijd tegen de Kieviten kunnen/moeten we toch nog niet op hem rekenen, helaas. Oud-W’naar – Tanthof: Weer twee gemakkelijke singles van Peter en Jan Willem. Ik geloof dat Jan Willem net 10 seconden eerder klaar was (6-0 / 6-0) dan Peter, die met 6-1 / 6-0 won. De heren van Tanthof hadden duidelijk hun kaarten gezet op de dubbels, en dat hebben we geweten. Captain Jacques had zich deze middag naast het team gezet (hockey zoon Maarten!), en dacht de klus wel aan de mannen te kunnen overlaten… 2de inschattingsfout…!? Jan Willem en Peter (P) wonnen weliswaar hun wedstrijd (6-2 / 7-5), maar Peter (D) en Nico verloren de eerste set (4-6), waarna Nico’s kuitspier het letterlijk begaf. Opgave dus….en Peter ‘dubbel balen’ want dit is een tegenvaller voor zijn zegereeks en zijn snel beter wordende ‘rating’. Na kort telefonisch overleg werd in allerijl Robbert van de Rijdt opgeroepen, om de laatste dubbel te redden…. Zo zie je maar, in onze slechte conditie (Nico… J), moeten we het liefst met 6 man aantreden, per wedstrijd. Helaas slaagde de missie niet… Robbert en Patrick speelden tegen het beste koppel, en verloren betrekkelijk kansloos. Patrick’s argument dat twee verschillende speelstijlen in onze koppels juist complementair en dus versterkend werken snijdt wel hout. Indien mogelijk zullen we ook hierop meer moeten sturen! Voor komende zaterdag hebben we maar 4 man! Harm, Peter, Peter en Jacques. Tenzij Lodewijk erbij kan zijn, of anders Paul? Lo, in eerste instantie, laat je even weten?Ook voor donderdagavond hoor ik graag ieders beschikbaarheid. In ieder geval zie ik altijd enorm uit naar deze vaste prik door de week! Jullie captain, Jacques

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 3: Zondag Heren 3de Klasse L.T.C.O.W. 1


Hagel was voorspeld maar een prachtige, stralende 3e competitiedag. Thuis tegen onze vriendjes van O.T.C. Het kampioenschap is nog altijd mogelijk dus captain Philip besloot dat we in de sterkste opstelling moesten aantreden vandaag hetgeen betekende dat Philip zelf slechts de baan betrad om deze zo nu en dan te sproeien maar eerlijk is eerlijk, dat deed hij met veel gevoel! Daniel's singel in 2 setjes ( 6-1, 6-4) Leuke rallies en de tegenstander speelde echt goed maar Daniel gewoon wat te goed. Ferry ook weer taai gespeeld, zwaar potje maar weer in 2 setjes. Zowaar ging zijn trui uit vandaag tijdens de 2e set. Zou de lange broek er dit seizoen ook zelfs nog een keer aan moeten geloven???We gaan het zien. Rogier won van Rogier .Leuk potje van 2 ouwe schoolkameraden en Maarten mooie overwinning in 2 setjes. singels dus 4-0. Daniel en Ferry wonnen 6-0 6-0 ondanks dat u op internet mogelijk een andere stand zult zien. (het blijven rakkers,he...) en Rogier en Maarten begint echt een beetje op een goede dubbel te gaan lijken. Totaal 6-0. Maar alle gekheid op een stokje: Flip, echt sympathiek dat je jezelf opofferde vandaag want iedereen popelde om te spelen. Leuk team hebben we zo en weer een mooie dag. Dank jullie wel. Rogier

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 3: Zaterdag Gemengd 2de Klasse L.T.C.O.W. 2

Dear Teamgenoten, Picture it : Zaterdagmorgen 21 april, 3e speeldag! In de ochtend regent het werkelijk als een dolle, donkere wolken pakken zich samen, dus alle 5 de speler(sters) hielden er rekening mee : dit kan wel eens een hele nare dag worden. Maaaaar...... Klokslag 12.10 uur, het verzameltijdstip, komt de zon tevoorschijn, en is ook niet meer vertrokken. Geweldig!

Met z'n allen in de auto van Frans, op weg naar Pijnacker ! Op dit sportpark stond een enorme feesttent ( wij dachten al, wat overdreven al die aandacht voor ons) en veel beveiliging ! Later bleek dit voor een optreden van Nick en Simon te zijn, die later op de dag zouden optreden. Ook Jeroen v.d. Boom stond in de planning ! Wel gezellig al die mensen !

Tevoren wisten we dat we het zwaar zouden krijgen, bij de dames catagorie 4 en bij de heren zat zelfs een 3 ! Zij hadden tot nu toe alles met 5-0 gewonnen, dus de uitdaging van ons team was, om te trachten 1 puntje mee te pikken ! EN DAT IS GELUKT ! Alette won haar single in 2 sets !!!! Prachtige slagen, geweldig spel ! Supergoed Alette !

De herensingle was voor Frans iets teveel van het goede ! Deze man ( het 3tje) legde ze overal neer, in een heel hoog tempo, dus absoluut geen schande om hiervan te verliezen. Helaas werden ook de mixed ( welliswaar een prachtige 3-setter van Rik en Hanneke) en de damesdubbel ( toch nog een tie-break door Alette en Yol eruit gesleept) verloren, dus alle hoop was nu gevestigd op de herendubbel. Maar ook daar was helaas geen eer aan te behalen, en hebben we dus uiteindelijk met 4-1 verloren.

Ach, wij zijn vorig jaar gepromoveerd naar de 2e klasse, en dit team van Pijnacker is vorig jaar net niet gepromoveerd naar de 1e klasse, dus die willen ervoor gaan. Onze opdracht is en blijft : handhaven. Tijdens de borrel aldaar hebben we nog in het hele clubhuis gevraagd, of iemand Margriet kende, want Margriet had aangegeven daar een aantal heren te kennen, maar helaas.... sorry Margriet ! Vervolgens belde Bart , dat hij ook samen met Josje en Edwin naar Oud Wassenaar zou komen, dus weer door de beveiliging richting Wassenaar gereden !

Kijk, of we nou thuis of uit spelen, wij komen altijd terug naar de club en zetten de speeldag dan nog eventjes voort. Ook al kwamen we om 19.30 uur aan, de banen waren leeg, er was geen competitie-team meer te bekennen, maar gelukkig nog een paar gezellige eters, die ons konden verwelkomen. Esmeralda had een gezellige tafel voor 8 personen klaargemaakt, en het bleef nog lang onrustig op het clubhuis ! En heel erg gezellig !

En nu volgende week : We moeten om 11.00 uur de baan op, dus 10.30 uur verzamelen op Oud Wassenaar. Margriet neemt wat lekkers mee, en zij heeft ook geregeld dat de METS er om 10.30 uur is. We spelen als volgt : Alette DE , Alette en Margriet DD , Bart HE, Bart en Frans HD, Margriet en Frans GD. We maken er weer een mooie dag van ! Veel plezier allemaal deze week en veel groeten van jullie immer trotse captain, Yol

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 2: Zaterdag Heren 35+ Hoofdklasse L.T.C.O.W. 1


Heeren 1 kampioen….? Je zou het je bijna gaan afvragen, na de fantastische 5 – 0 overwinning van afgelopen zaterdag tegen (weliswaar nieuwkomer) Rijswijk 1. Nu met 9 punten voor, en slechts één tegen staan we bovenaan de poule, gedeeld met Pijnacker! Het moet niet gekker worden! Neem foto’s van de stand! Zegt het voort! Is het de mindset, of hebben we gewoon nog te gemakkelijk geloot? Misschien zijn we gewoon beter dan we dachten en komt het er nu gewoon uit? En moet de captain juist nu terugtreden, omdat het hoogtepunt is bereikt en kan het alleen maar minder worden…

Anyway, tegen Heren II waren we gewoon erg goed, tegen Rijswijk was het ook hard werken, want bij enkele wedstrijden hing het er nog om:We kwamen aan de start van de singles met Peter (Donia) en Jan Willem. Peter moest zich in de wedstrijd knokken, wat hij voortreffelijk deed, en Jan Willem had een ‘walk over’ (6-0, 6-0) en was al klaar voordat Peter goed en wel de 3-3 had bereikt. Met 2 – 0 dus de dubbels in, helaas maar op één baan, dus dat zou een latertje worden….Jan Willem en Jacques begonnen stroef, de tegenstanders waren duidelijk ervaren dubbelaars, daarom was de eindscore na 3 lange sets een hele mooie: 7 – 5, 4 – 6 en 2 – 6 ! Er waren momenten dat we er een hard hoofd in hadden, maar dat is wellicht het verschil met vorig seizoen: door blijven buffelen en geloof houden.De volgende dubbel met Peter(D) en Patrick was ook mooi, maar het niveauverschil toch te groot: 0 – 6, 3 – 6. Tussenstand 4 – 0 voor LTCOW! We konden niet meer stuk, althans, dat dachten we. Pas om 18:00 uur startten Patrick en ondergetekende de laatste dubbel. Wellicht minder geconcentreerd, de tegenstander onderschattend (de matige singlelaar zou meedoen), het droeg niet bij aan ons resultaat: Te veel ballen werden als vliegenvanger aan het net – ja juist door hem! – afgestraft. Eerste set: 7 – 5 voor Rijswijk! Shit, dat zou toch niet gebeuren…?!

Om een lang verhaal kort te maken: we gingen er voor en de eindscore van 5 – 0 werd bereikt door de laatste sets te winnen met 3 – 6 en 1 – 6. Om 19:45 uur keerden wij eindelijk huiswaarts, maar wel met de punten op zak!Iedereen ongeslagen…(ja…minpuntje van Robbert … J …)! En nu volhouden, niet verslappen! Zaterdag aanstaande spelen we thuis tegen Tanthof 1. à Let op: Start spelen 12:30 uur! Verzamelen om 12:00 uur!Uit de uitslagen moeten we afleiden dat ‘onze Frans’ van Tanthof uit het team is gezet… Immers, hij won vorig seizoen alle partijen, ook tot ergernis van zijn eigen teamleden. Met tennis had het weinig van doen, maar effectief was hij wel: met het raken van de ballen, maar ook met het neerzetten van een akelige teamsfeer, die kennelijk niet meer werd gepruimd door de anderen….Een kans dus om weer punten te pakken, Tanthof staat stijf onderaan! Het team bestaat uit Peter (Donia) en Jan willen, beide in de single! Vervolgens Nico, Peter (Poot) en Patrick, allen in de dubbels! Ik stel voor Peter P en Jan Willem, Nico en Patrick en de 3de dubbel afhankelijk van de resultaten…5 man sterk, Harm nog even ‘off the hook’, en Jacques er wel even bij aan de start, maar dan snel door naar het (top) hockey van zijn zoon Maarten! Hopelijk wordt het weer niet al te slecht. Het team is weer toe aan een warme middag! Tot zaterdag,Jullie captain Jacques

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 2: Gemengd 3de Klasse L.T.C.O.W. 3


Graag wil ik jullie er op attenderen dat wij gedeeld eerste staan met Buytenwegh en Leimonias (totaal 8 punten)! We zijn goed bezig! Zaterdag spelen we tegen Leeuwenbergh. Zij staan op de vierde plaats met totaal 6 punten. We worden daar om 12.30 uur verwacht (Lindelaan 7 Den Haag). Leon heeft zijn afspraken verzet om zaterdag een singel te kunnen spelen. Ondanks zijn blessures is hij niet te stoppen...! En wat we al dachten....de kampioenswedstrijd spelen we op 26 mei 2012 tegen Leimonias! Even duimen dat mw. Van Olphen (4) geblesseerd is tegen die tijd of verhinderd, want die wint bijna alles met 6-0 6-0.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 2: Gemengd 1ste Klasse L.T.C.O.W. 1


Een afgesproken vroege start van 11.00 uur bleek een te grote uitdaging voor onze tegenstander Vredenburgh uit Rijswijk. Via het vrijwel letterlijk uit het bed bellen van de tegenstander en onder niet te misverstane dreiging van Norbert met uitsluiting, bleek het alsnog mogelijk de eerste twee singles om 12.00 uur exact op de baan te hebben staan. Wij optimaal voorbereid na meerdere heerlijke kopjes koffie van Esmeralda en een vers stukje taart van de captain, de tegenstander met de slaap nog in de ogen.
 
Ondanks dit alles bleek het allesbehalve een eenvoudige opgave om deze tegenstander te verslaan. Alleen de herendubbel van Rob en Bart Jan ging relatief gemakkelijk maar voor alle andere punten werd zwaarder geknokt. Norbert speelde drie sets waarbij in de eerste en derde set het krachtverschil gelukkig duidelijk was en het punt overtuigend naar ons kwam, terwijl Annemarie in de single en Ellen en Annemarie in de dubbel toch wat vastheid in deze seizoensfase tekort kwamen om de tegenstander echt in de problemen te brengen. Zo moest dus de slotact van de mixed met Rob en Ellen uitkomst brengen wie er met de overwinning naar huis kon gaan. Na een echt spannende drie setter bleek toch de ervaring en klasse van Ellen en Rob de doorslag te geven zodat ook op deze tweede competitie dag team 1 met een 3-2 overwinning weekend kon vieren. De winning mood gecontinueerd!
 
Namens team 1, captain Bart Jan Koopman

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 2: Zondag Heren 3de Klasse L.T.C.O.W. 1

2e competitiedag. Noordwijk uit. Philip's verjaardag. Wat een dag! Windkracht 10 op een enorm park. Philip had zijn verjaring gevierd door maar eens niet te gaan slapen en zwalkte 's ochtends om 1000 rond bij snackcar De Vrijheid met een belastingalmanak onder zijn arm. Het weerhoudt hem er natuurlijk niet van gewoon weer 6-0 6-3 zijn singeltje te winnen. En vandaag was Daniel's vuurdoop in het team. Hij moest wel wat wennen aan deze klasse maar sloeg zich er dapper doorheen. Winnen in 2 setjes. Over de singels van Rogier en van Maarten valt niet veel goeds te vertellen dus dat doe ik dan ook maar niet. Stand 2-2 uit de singels. De dubbels waren, vooral op het terras, heel gezellig en de lijn der singels werd voortgezet. Eindstand dus 3-3. Met het borrelen ging het echter pas echt goed los dus een lastige keus voor de terugreis. Maarten was de nuchterste dus, ondanks dat ie geen rijbewijs heeft, hebben we unaniem besloten dat Maarten maar terug moest rijden(..) grapje, hoor Norbert. Philip heeft zich laten strikken door wat locals om met hen dit seizoen een aantal toernooien te gaan spelen en Daniel wil nooit meer iets anders dan deze competitie. Mooie dag, alleen het weer en de uitslag mogen volgende keer iets beter. Joke en Norbert, hartelijk dank voor jullie support de hele dag. Vooral het beeld van een kleumende Norbert met ijsmuts op tegen Joke aan geperst, zullen we niet snel vergeten. Rogier

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Speeldag 1: Zaterdag Heren 35+ Hoofdklasse L.T.C.O.W. 1 

 
Hierbij het verslag van uw zeer tevreden captain! Wat een competitiestart, wat een geweldige uitslag en wat een goed tennis! Met 4 –1 hebben we onze clubgenoten van Heren II weten terug te zetten, waardoor direct al onze eerste doelstelling voor dit seizoen werd gehaald…! Nu nog een stevige middenmoot positie in de poule, of toch meer?! Moet deze doelstelling worden bijgesteld naar boven, of zullen we eerst nog maar niet al te hoog van de toren blazen en ons net zo geconcentreerd op de volgende wedstrijd teren Rijswijk 1 voorbereiden, voor de volgende stap?
 
Want, het moet gezegd, ...zo zeker waren we vooraf niet van onze zaak! Voor een 3 – 2 score hadden we nl. ook al getekend, wetend dat de Heren Han Jorrit, Joris, Gijs, Stefan, Peter en – ‘dark horse’ en nieuwe ster – Rens van der Zanden een heel behoorlijk tennissend vermogen aan de dag konden leggen. Het zou voor ons een heel moeilijke middag kunnen worden…!
 
Maar, zo zie je maar weer: Altijd van de ‘eigen kracht’ blijven uitgaan, en je niet te zeer laten leiden door de tegenstander. Het pakte goed uit! De volgende singles dienden zich aan: Peter Donia tegen Han Jorrit van Bremen, en Robbert van de Rijdt tegen Joris van Eck, en niet Rens. Het zou direct al spannend worden, want – eerlijk is eerlijk – de betere tennissers wonnen hun pot (Peter en Joris), wat de tussenstand op 1 – 1 bracht.
 
Direct daarna de dubbel-kraker Peter Poot/Jan Willem de Boer tegen Han Jorrit van Bremen/Gijs Dröge: Het werd een lange en spannende 3-setter, met de standen 6 – 7 / 6 – 4 / 7 – 6 voor het thuis spelende Heeren I. Een ‘close call’ dus, maar de punten waren binnen! Dat een 5 – 2 voorsprong in de laatste set toch nog werd weggegeven tot aan de tiebreak verhoogde juist de spanning en het kijkplezier van deze kraker voor enig toegestroomd publiek.
 
Op de andere baan werd in een leuke partij tussen Patrick van Styrum/Jacques Mogendorff enerzijds, en Rens van der Zanden/Peter Doodeman anderzijds nog betrekkelijk eenvoudig gewonnen door eerstgenoemd koppel. Doeltreffender op de beslissende momenten en inmiddels goed op elkaar ingespeeld werd zo de 2 – 1 score wel veilig gesteld, maar dit zou weer teniet kunnen worden gedaan als de eerste dubbel (zie boven) zou worden verloren… Gelukkig viel, zoals gezegd, dat dubbeltje ‘onze kant op’, en de overwinning was binnen: 3 – 1! Ook de laatste dubbel (Peter Donia/Patrick van Styrum) haalde nog iets te gemakkelijk de score binnen tegen Joris van Eck /Stefan Landesz, en de eindstand werd bereikt.
 
Dat Heeren I in de zgn. ‘derde helft’ zijn match nu wel vond in onze clubgenoten herhoogde slechts de gezelligheid, en met het nodige bier en diverse ‘tuintjes’ werd de succesvolle maar nog koude zaterdagmiddag tot een mooi einde gebracht. Heerlijk om zo aan de competitiestart te kunnen beginnen. Onder het mom van ‘Never change a winning team’ wordt het uw captain nog moeilijk om ook voor de volgende wedstrijd de ideale samenstelling te vinden. We zijn er nog niet mannen, nog 6 mooie wedstrijden te gaan!
 
Jacques Mogendorff
Captain

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 1: Zondag Heren 3de Klasse L.T.C.O.W. 1 

Tjonge, regenachtig eerste dagje maar eigenlijk alleen maar goed nieuws. De banen hielden het heel goed en onze nieuwe samenstelling leverde gelijk punten op. Philip en Ferry zijn natuurlijk altijd vaste punten dus 2x in 2 setjes winnen was 2-0. Onze wassenaarse Federer, Maarten Kouwenhoven (jaja,-de zoon van-) verloor helaas in 2 setjes zijn singel maar Rogier ploeterde en ploeterde en won uiteindelijk 7-5 in de 3e. 3-1 voor. Toen de dubbels. Ferry en Philip (inderdaad, Philip's mondhoeken gaan omgekeerd evenredig met de mondhoeken van de tegenstanders. Uitslag stond tevoren vast.2 setjes dus. En toen de laatste dubbel. Maarten en Rogier met zwaardere en zwaardere ballen van 6-0 3-0 achterstand toch gewonnen 0-6, 6-4 6-2. Mooie 5-1 overwinning. Liggen nog steeds op ramkoers. Rogier

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Speeldag 1: Zaterdag Gemengd 2de Klasse L.T.C.O.W. 2

De eerste competitiedag zit erop, en hoe! We hebben gewonnen met 3-2!
Na een zzzzeeeeerrrrr lange speeldag, met heel veel kou en heel veel thee om op te warmen, kwamen we gisteravond pas rond 21.30 uur terug op ons geliefde L.T.C. Oud-Wassenaar, zo lang hadden we nog niet eerder op de baan gestaan. Hoe is het allemaal verlopen:

Uiteraard was iedereen keurig op tijd op het parkeerpleintje van OW, en dus konden we vertrekken met de Touareg van Margriet richting Delftse Hout. Margriet had die nacht nog bij de tandarts gelegen, een wortelkanaalbehandeling achter de rug, maar met antibiotica en pijnstillers toch paraat! Het was duidelijk dat de tegenstanders gezellig waren, want er waren 2 soorten taart en aangezien niemand van de tegenstanders captainervaring had, kon ik als captain weer alle papieren invullen.

We begonnen met 2 banen, dus de single van Alette en de single van Simón konden starten. Beiden speelden geweldig! Zowel Alette als Simón maakten de setstanden 6-2/7-5, waardoor we dus al na 2 uurtjes tennissen met 2-0 voorstonden. De mixed met Bart en Margriet ging niet echt lekker, maar de captain trotseerde de kou, keer op keer en moedigde ze allebei toch aan, maar helaas deze partij werd verloren.

Inmiddels was Bart op stoom en samen met Simón gingen zij van start voor het Koningsnummer : De herendubbel! En picture it : Bart en Simón zijn beide singelaars, dus dat was even wennen voor beiden om te dubbelen. De eerste set was dan ook helaas een verliespunt, maar daarna gingen beiden er zo enorm voor, en waren ze zo gemotiveerd, dat ze na een zeer lange 3-setter, juichend en winnend de partij binnenhaalden. Ondanks de enorme kou, kreeg het publiek het helemaal warm, want het was werkelijk een toppartij, en een topprestatie van beide heren. 
 
Aangezien we dus maar 1 baan hadden, na die 2 singles, gingen Margriet en Alette om 19.00 uur nog eens de baan op voor de damesdubbel. Inmiddels was het al zo koud geworden, dat Margriet met handschoenen en sjawl stond te spelen en ook het publiek stond te trappelen om maar warm te blijven. Na een spannende partij (het werd bijna een 3-setter, dan waren we nog later klaar geweest), was Delftse Hout toch iets sterker, en dus wonnen zij deze partij. Rond 20.30 uur kwamen de dames van de baan!

Nog even een klein borreltje en een bittergarnituur, papieren tekenen en wegwezen. Dus 21.30 uur draaiden we weer de Groen van Prinstererlaan op, en gingen allemaal snel naar huis, want we verlangden allemaal naar het warme bubbelbad en een hapje eten. Op de club was nl. niemand meer te bekennen, behalve 2 auto's. 

Resumé: Onze 1e competitiewedstrijd in de 2e klasse, na het kampioenschap van vorig jaar, is dus positief verlopen, we hebben gewonnen met 3-2!
Volgende week spelen wij thuis. Komt u ons aanmoedigen?
Immer trotse captain;
Yol

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senioren
Dit jaar zal L.T.C. Oud-Wassenaar met 12 senioren teams deelnemen aan de competitie, verdeeld over de zaterdag (8) en zondag (4). Zoals de voorzitter in het voorwoord heeft aangekondigd, mogen wij ons het komende seizoen verheugen op mooi tennis van een nieuw zaterdag herenteam bestaande uit oud leden en nieuwe leden, allen met een speelsterkte van rond de 1 – 3! Dit mooie initiatief is genomen door Arnout van Weelde en van harte ondersteund door ons als bestuur. Verder is de zaterdagcompetitie uitgebreid met nog 1 herenteam bestaande uit onze sterkste jeugdspelers, die zijn doorgestroomd vanuit de jeugdcompetitie. Helaas is de aanvraag voor respectievelijk Eredivisie/Hoofdklasse en 1e klasse niet gehonoreerd door de Bond, wat betekent dat beide teams een aantal klassen lager starten in de competitie, respectievelijk in de 2e en 4e klasse. Desondanks hebben de teams het ervoor over om de komende seizoenen te streven naar promotie om alsnog in de juiste klasse terecht te kunnen komen. Een sportief gebaar en een aanwinst voor de club! Ter introductie van de 2 nieuwe zaterdag herenteams zullen de spelers tijdens de openingsborrel een demo geven op baan 3, zodat u gelijk een idee krijgt van de spelers en hun niveau.

Op zondag zullen de heren 3
e klasse en de heren 35+ hoofdklasse voor mooi tennis zorgen. En natuurlijk staan onze gepromoveerde zaterdagteams voor een mooie uitdaging komend seizoen; succes!! Zowel de zaterdag- als de zondagcompetitie zal dus een mix worden van mooi tennis en gezelligheid. Een goede reden om op onderstaande competitiedata naar de club te komen en de teams te komen aanmoedigen! Wij zullen de leden via de nieuwe website op de hoogte houden van de mooie partijen en eventuele kampioenschappen. Graag wil ik Philip Paternotte waanzinnig bedanken voor zijn tijd en energie die hij gestoken heeft in het coördineren van de zaterdag- en zondagcompetitie. Hopelijk kunnen wij binnenkort bekend maken aan wie hij het stokje gaat overdragen. Philip zal zich volledig gaan richten op de website en deel blijven nemen in de communicatiecommissie. Komend seizoen hebben wij een enthousiast team weten te vinden voor de organisatie van het open toernooi. Arnout van Weelde en Roderick van Baarle gaan binnenkort op VTL cursus, zodat wij ook officiële toernooileiders in huis hebben. Verder zal Floris Paternotte de kar gaan trekken voor de Clubkampioenschappen. Super!

Tot slot nog even een paar belangrijke data en mededelingen: Tevens zal er dan een foto van de competitieteams gemaakt worden voor op de website. Zorg dus dat je met het gehele team aanwezig bent. Het competitie diner zal dit jaar in een nieuw jasje gestoken worden en plaatsvinden op de laatste speelzondag van het seizoen, namelijk op zondag 3 juni 2012. Noteer deze datum alvast in uw (digitale) agenda! Nadere info volgt. De T.C. wenst iedereen een mooi en sportief jaar en hoopt dat we velen van jullie mogen zien op de competitiedagen (en natuurlijk ook op de andere dagen).

Met vriendelijke groet namens de T.C.,

Priscilla Dunant Maurits-van Wijngaarden
Bestuurslid Technische Commissie


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Leden,

L.T.C. Oud-Wassenaar heeft de afgelopen jaren zeer veel goede spelers gehad. Als er een blik geworpen wordt op de clubkampioenborden staan er zowel bij de vrouwen als bij de mannen spelers tussen die goed zijn, zelf spelers die bij de Nederlandse top hebben gestaan. Deze spelers hebben weinig tot niets kunnen betekenen voor L.T.C. Oud-Wassenaar als competitiespeler. Dit komt omdat deze spelers zich verder willen ontwikkelen en vaak op jonge leeftijd al naar een andere club gaan om daar hoger te kunnen spelen. Dit willen we in de toekomst veranderen. De zondag krijgt op andere clubs de prioriteit en met deze clubs kunnen wij niet concurreren want deze clubs hebben veel sponsors en vaak een academie achter zich staan. Door ons op de zaterdag te gaan focussen kunnen wij de talenten die we nu hebben en nog andere spelers die terug zijn van weggeweest wel voor ons laten uitkomen. Er komt een nieuw team dat uiteindelijk om het kampioenschap van Nederland moet gaan strijden. Dit team bestaat uit Daniel Tjondronegoro, Bram Lomans, Robin Verbeet, Sijmen de Lange, Lennard en Arnout van Weelde. Er is gevraagd aan de KNLTB of dit team in de hoogste klasse mocht uitkomen. Deze aanvraag is niet gehonoreerd en daardoor moet dit team tweede klasse spelen. Dit drukt de pret niet want het gaat er ook om dat de zaterdagen bij L.T.C. Oud-Wassenaar een feestje gaan worden waarin veel gezellige teams spelen en er hopelijk veel publiek is dat voor goede sfeer zorgt. Het tweede team dat op de zaterdag erbij komt is een team met jeugdspelers waardoor de club toekomst op wil bouwen. De twee teams spelen helaas dit en volgend jaar onder hun niveau, maar dit heeft ook een voordeel. Het voordeel is dat ze sneller klaar zijn met spelen en mee kunnen doen in de gezelligheid die jullie dan aan het maken zijn.
 
Met vriendelijke groet,
Arnout van Weelde

Ogenblik a.u.b. ...